Pravi prijatelj


A ima i prijatelja privrženijih od brata
ŠTO nam može pomoći da izdržimo tragična iskustva? Mnogi svjedoče o tome da su primili veliko ohrabrenje od odana prijatelja. Kad smo suočeni s velikom žalosti, teških prilika i užasnih razočaranja, imamo načina preživjeti takve nevolje ako se pouzdamo u prijatelja koji će stajati uz nas.
Npr. Mihaela je 16-godišnja djevojka koja boluje od raka, suočena je s tragedijom, za nekoliko mjeseci će joj život završiti u strašnim mukama. Mora uzimati lijek koji joj uništava ostale dijelove tijela. Ima malo nade za ozdravljenje.
-Bila je prestrašena. Svaki put kad je odlazila da primi injekciju, njezina najbolja školska prijateljica je išla s njom.“Ležala bih na leđima nakon injekcije i bila potpuno iscrpljena,”rekla je, “ali moja prijateljica bi me držala za ruku i tiho mi govorila: “Izdržat ćeš, izvući ćeš se, Mihaela. Ja znam da ćeš se izvući iz toga.”
Imate li takva prijatelja u prilikama koje vas plaše? Takva osoba treba nekoga tko će joj pomoći ponijeti teret života kako bi joj ponudila ohrabrenje i nadu. Takva osoba treba nekoga tko će stajati uz nju usred borbe za život.
Budite takav prijatelj nekome onako kako vas Bog vodi. Bit ćete poput Krista-jer je baš to on učinio za vas i mene kad smo bili u najtežoj duhovnoj krizi i potrebi.
Mnogo znači biti svjestan da imate prijatelja koji stoji uz vas, da vas tješi kad vam je najteže i pomogne vam u nevolji.

Vidiš li prijatelja koji je u nevolji?
-Budi mu prijatelj u nevolji!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

Preoruke

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

www.jutarnja-zvona.com

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

%d bloggers like this: