Kuda vodi taj moj život – Helena Aničić, vjeoručiteljica


Kuda vodi moj zivotŽivot krščanina 

Ditrich Bonhoeffer, njemački teolog, prikazao je Kršćanina kao nekog tko pokušava preći more po plutajućim komadićima leda. Dokle god prelazi, taj se kršćanin ne može odmarati, osim u svojoj vjeri da će ga Bog provesti do kraja. On se nigdje ne može predugo zaustavljati jer će potonuti. Kad napravi jedan korak, mora gledati kuda će napraviti drugi. Ispod njega je bezdan, ispred njega je neizvjesnost, ali je pred njim uvijek Gospodin, miran i siguran! Kršćanin još ne vidi zemlju, ali ona je tamo – ona je obećanje u njegovom srcu. I tako on putuje držeći čvrsto svoje oči na cilju. Shocked

Život se može zamišljati kao jedno putovanje kroz pustinju, poput onog Izraelskog naroda. Putovanje je bilo dugo, puno neizvjesnosti, problema, bitaka u kojima su morali pobjeđivati ukoliko su željeli dalje napredovati prema obećanoj zemlji. Znali su da ih čeka ljepši, bolji život, pun obilja. Na svom putovanju su se stalno morali opredjeljivati: hoće li nastaviti dalje ili odustati. Ponekad su i mrmljali, mislili su da ih je Bog napustio, dao im obećanje koje ne može ispuniti. Ali je Bog pokazao svoju prisutnost. Hranio ih je manom s neba, slao im prepelice u pustinji. Uzdizao im mjedenu zmiju usred njihovih logora da ih spasi od zmija otrovnica koje su ih ugrizale. Mnogo je toga što bi se moglo nabrojiti.

«Uprimo pogled u začetnika i završitelja vjere, u Isusa.» (Heb 12,2) Rolling Eyes

Najveći znak Ljubavi Božje prema nama je sigurno Isus Krist. Koji za sebe kaže: «Ja sam put, istina i život! Nitko ne dolazi Ocu osim po meni.» Sv Ivan kaže: «..kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga.» (Iv 6,6Cool Dovoljno je samo zagledati se u Isusa i iznijeti mu svoj život, probleme jer je on siguran i vječan.

«Tko god se od vas Jahve boji, nek posluša glas Sluge njegova! Tko u tmini hodi, bez tračka svjetlosti, nek se uzda u ime Jahvino, nek se na Boga svoga osloni.» (Iz 50,10)

Ohrabrenje možete naći u Bibliji na puno mjesta. U Bibliji piše 366 puta: Ne boj se!. Jedan od ohrabrujućih tekstova je i Psalam 27, pa pronađite ga i pročitajte!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Preoruke

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

www.jutarnja-zvona.com

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

%d bloggers like this: