Uskrsna razmišljanja – Gornja Vrba


UskrsProbudila sam se na jedno predivno uskršnje jutro. Sjela sam na krevet i načinila znak križa. Dok sam ga stavljala osjetila sam jednu čudnu toplinu. Malo sam o tome razmišljala i shvatila da je to naš Isus, Isus koji je sa mnom danju i noću. Odjednom sam postala toliko sretna jer je Isus kraj mene i dok me Isus čuva ništa mi se ne može dogoditi. Odmah sam istrčala van i otišla na ispovijed poslije ispovjedi sam otišla na svetu misu, a na njoj sam primila Isusovo tijelo kada sam ga primala osjetila sam nešto čudno, nešto kao da me Isus poziva i kao da mi hoće nešto reći, taj je osjećaj bio neopisiv i pun ljubavi, vjere i snage. Tada  mi se srce otvorilo i u sebi sam imala snage  i vjere da pomažem drugim ljudima. Od toga dana sam shvatila koliko ja zapravo volim Isusa

 Anja Jurić – Katušić, 4. raz. G. Vrba 

Uskrs je za mene čudesan dan, nešto što se riječima ne može opisati. Na dan Uskrsa osjećam se prekrasno, kao da sam na livadi punoj šarenog cvijeća. Uskrs je blaga zraka toplog sunca, plavo nebo koje se beskrajno plavi i vječno ostaje svjetlo. Od tolike sreće morala sam nabaciti smiješak na lice i otvoriti svoje srce! Isus je dao svoj život za nas, ljude i djecu, pa budimo na pravom putu dobrih djela i božje topline. Isus Krist je za mene najbolji prijatelj i vječno će ostati u mom srcu sve dok sam živa!!! Obdarena sam darom, darom koji mi je Isus dao! Dao je za mene život, to je taj neopisivo prekrasan dar koji ću uvijek pamtiti!!! Zahvaljujem mu i činit ću dobro na ovoj zemlji. Isuse sine božji, znaj da te ljubim i da nikad neću zaboraviti na tebe! Veličanstvena poruka, za kraj: Neka vam Isus bude radost i vječno svjetlo za život u svakom trenutku!!!

 Josipa Ključević, 4. raz. G. Vrba

 

Uvijek sam se pitala što to znači Uskrs. Ta riječ, to jedna riječ mnogo toga znači. Na svakom koraku, u zraci sunca, u svakoj prostoriji i s samom i s tobom je Isus. Uskrs je riječ koja se ne može opisati ni riječima ni slikom. Dok sam spavala usred noći sam se probudila i odjednom su se čuli glasovi koji su me podsjećali na Isusa koji je bio razapet na križu. A one glase: »sine evo ti majke, majko evo ti sina«. Isusove ruke i noge bile su probodene čavlima. Te svete ruke koje su toliko toga dobroga učinile sada su na križu probodene. Isus je najdragocjenije blago. Svaki puta kada se krstim činim znak ili pečat Kristova križa. U molitvi u sebi govorim: Isuse ja te ljubim, ljubim te više od svega. Isus je svojom smrću pobijedio vječnu smrt. 

 Magdalena Krajinović, 4. raz. G. Vrba 

Istina. Glavna stvar u životu. Istina je nešto čarobno što nam život pruža. Bliži se Uskrs. Svaki sat je bitan, svaka minuta, svaka sekunda za istinu. Ispovijed na kojoj ću priznati sve svoje grijehe i ući u raj čiste i bezgrešne duše i u raju živjeti sretno. Jer Isus na Uskrs je uskrsnuo i otišao putem Božjim u raj i postao Spasitelj svih ljudi. Svi ti grijesi nisu vrijedni ničega. Ja sam kriva što nisam bila dobra i nisam poštovala roditelje. I baš na Uskrs želim to poboljšati i sve te grijehe izbaciti iz sebe i ići na misu čiste duše i primiti Isusovo tijelo koje će u mene unijeti mir.

 Ivona Marušić, IV. Raz. G. Vrba

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Preoruke

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

www.jutarnja-zvona.com

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

%d bloggers like this: