Dani kruha


Dani kruha

Svake godine početkom jeseni obilježavamo dane kruha. Tih dana zahvaljujemo Bogu što nam je dao da uživamo kruh svagdašnji.
Da bi dobili krud, potrebno je uložiti mnogo truda: prvo poljoprivrednici moraju uzgojiti pšenicu, što nije lak posao, nakon toga pšenica dolazi u fazu obrade, ide u mlin gdje se pomno razabire i melje u brašno. Iduća faza je sam nastanak kruha. To je vrlo spor i naporan postupak. Čudesno je kako tako maleno i sitno zrno pšenice može prehraniti tolike ljude. Međutim, dok se neki

 ljudi razbacuju kruhom ( pri tom mislim da ga doslovno bacaju), drugi si ga ne mogu prijušitit svaki dan.
Čarobno je kako je Bog stvorio tako važnu biljku i tako marljive ljude, ali, ne bi li svi ljudi trebali imati kruh svagdašnji?

Laura Jelušić, 7.b

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

Preoruke

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

www.jutarnja-zvona.com

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

%d bloggers like this: