Dragi mladi Hrvati, grlim vas sve kao djecu svoju


Papu Benedikta XVI. na Trgu bana Josipa Jelačića dočekalo je 26 tisuća mladih, a još je nekoliko tisuća koji su se okupili oko trga i s oduševljenjem pozdravili Svetoga Oca.

Papa je mlade koji su se okupili na molitvenom bdijenju srdačno pozdravio riječima: “Osobito sam zadovoljan sto sam ovdje s vama, na ovom povijesnom trgu koji je srce grada Zagreba. Ovaj je trg mjesto susreta i komunikacije, na kojemu cesto prevladava svakodnevna vreva. A sada ga vaša nazočnost gotovo pretvara u hram, čiji je svod samo nebo”.

Nakon sto je zahvalio mons. Marinu Srakiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, za lijepe rijeci kojima je uveo u ovaj susret, posebno je pozdravio i dvoje mladih, Daniela i Mateju, koji su izrekli svoja svjedočanstva o kršćanskomu življenju.

Papa se u svom obraćanju mladima osvrnuo na Poslanicu svetoga Pavla apostola Filipljanima, istaknuvši kako je sv. Pavao pozvao sve nas da se “radujemo u Gospodinu uvijek”. “Riječ je to po kojoj duša zadrhti, ako uzmemo u obzir da Apostol naroda tu poslanicu piše kršćanima u Filipima dok je bio u zatvoru, u iščekivanju presude. On je okovan, ali navještaj i svjedočanstvo Evanđelja ne mogu biti zatočeni”, rekao je, te dodao kako pouka koja se može izvući iz iskustva sv. Pavla glasi da se i u mračnim trenucima može očuvati radost.

Sveti Otac mladima je ukazao na potrebu za nečim što “nadilazi”, nečim što daje smisao svakodnevnome životu. Mladima je poručio: “Dragi prijatelji, vaša je mladost vrijeme koje vam Gospodin daruje da biste mogli otkriti smisao postojanja! To je vrijeme velikih obzora, snažno
življenih osjećaja, ali i strahova zbog zahtjevnih i trajnih odluka, teškoća u učenju i radu, pitanja o otajstvu boli i patnje”. Rekao je i kako mladost, predivno životno razdoblje, u sebi nosi duboku čežnju. Ali, ta čežnja ne briše sve ostalo, nego mladosti daje puninu.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

Preoruke

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

www.jutarnja-zvona.com

Ovaj portal koristi i preporučuje Jutarnja Zvona web hosting

%d bloggers like this: